• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

IMPREZY / wystawy i targi

Schär Gluten-Free Weekend

Adres

Warszawa, Hala Gwardii

Termin

Od 2018-10-27
Do 2018-10-28

Zobacz na mapie

Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii

Schär Gluten-Free Weekend to dwa dni pełne bezglutenowych wypieków. Dla wszystkich osób, które chcą dowiedzieć się czegoś więcej o życiu bez glutenu i jak smaczne może być jedzenie bez glutenu, zapraszamy do warszawskiej Hali Gwardii 27 i 28 października 2018 roku. Przyjdź
i sprawdź
jak pieczenie chleba oraz pizzy z nową mąką MixB-Bread Mix jest niezwykle proste.

Gościem specjalnym wydarzenia będzie Jasiek Kuroń – znany i ceniony szef kuchni, syn krytyka kulinarnego i kucharza Macieja Kuronia, absolwent prestiżowej szkoły Le Cordon Blue w Londynie. Podczas Schär Gluten-Free Weekend wraz z ekspertami Schär pokaże jak prosto i smacznie piec bez glutenu. Poprowadzi on również warsztaty dla blogerów kulinarnych.

Kto już przygotowywał wypieki bez glutenu, ten wie, że ciasto bez niego zachowuje się zupełnie inaczej niż zwykłe ciasto. Stosując jednak odpowiednią mąkę, korzystając z własnych przepisów bezglutenowych i nabierając trochę wprawy, można samodzielnie upiec smaczne wypieki. Najłatwiej jest, kiedy korzysta się z porad profesjonalistów! – radzi Jasiek Kuroń.

Pokazy i warsztaty kulinarne dla dzieci oraz dorosłych, porady dietetyków na temat tego, jak rozsądnie przejść na dietę bezglutenową oraz jak wzbogacić codzienne gotowanie – to tylko niektóre z atrakcji jakie czekają na odwiedzających Halę Gwardii w ostatni weekend października. Ponadto będzie można spróbować wypiekanego na miejscu pieczywa oraz kupić wybrane produkty Schär w specjalnych promocyjnych cenach.  

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Dla tych, którzy zarejestrują się wcześniej na stronie Schär będzie czekać drobny prezent. Zapisy na warsztaty kulinarne odbywają się poprzez rejestrację na stronach – dla gości indywidualnych oraz dla blogerów kulinarnych. Na zgłoszenia czekamy do
21 października 2018 r. Liczba miejsc jest ograniczona dlatego spośród nadesłanych odpowiedzi wybierzemy te najciekawsze, a ich autorów zaprosimy do specjalnie przygotowanego na tę okazję "studia kulinarnego".

Więcej szczegółów na temat Schär Gluten-Free Weekend na stronie Schär. Zachęcamy również do dołączenia do wydarzenia na Facebooku.

Partnerem Schär Gluten-Free Weekend jest Hala Gwardii.

MixB-Bread Mix to mieszanka stworzona specjalnie do wypieków różnych rodzajów bezglutenowego pieczywa. Nowa, ulepszona receptura, pozwala na jeszcze łatwiejsze wyrabianie ciasta. Nawet następnego dnia chleb wypieczony z naszej nowej mąki smakuje tak samo jak ten kupiony w piekarni. W swoim składzie nie zawiera już mąki łubinowej, którą zastąpiły mąka
z soczewicy i ryżu,  dzięki czemu wzrosła ilość składników mineralnych. Ponadto MixB zawiera mniej soli, cukru, tłuszczu i nasyconych kwasów tłuszczowych.

Firma Schär – europejski lider w dziedzinie żywności bezglutenowej, od ponad 35 lat oferuje szeroki wybór smacznych produktów spełniając najwyższe wymagania stawiane przy ich produkcji. Produkty Schär, wśród których znajduje się wiele rodzajów pieczywa, mąki, ciasta, pizzy, makaronów, paluszki rybne i drobiowe, płatki śniadaniowe, muesli oraz duży wybór przekąsek,
z pełnym zaufaniem są spożywane przez osoby cierpiące na celiakię i każdą inną formę nietolerancji glutenu.

Ciekawostki

Kurs języka angielskiego dla seniorów – zalety

Od czego zależy cena polisy na życie?

Bilet tramwajowy i autobusowy przez telefon – gdzie i jak go kupić?

Gdzie wymienić stare wycofane banknoty?

Profesjonalne pokazy fajerwerków na każdą uroczystość

Kogis zaprasza dzieci na obozy i kolonie

Tak to miało być...

To nie musi kosztować...

Jak obniżyć składkę OC o ponad 50%?

Jak właściciel rozlicza wyjazd służbowy

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

Graj legalnie!

Sezon grillowy czas zacząć!

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Jak z głową zaplanować koszt wyjazdu

Najpiękniejsze kina świata

Stoch nadal dominuje

Łazienka na topie

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

Nie ma to jak zabawa!

Wesele jesienią? Czemu nie!

Saona, czyli raj w raju

Wybór wózka spacerowego dla niemowlaka

Jaki rower wybrać?

Korzyści ze światłowodu w firmie

Aqua aerobik – korzyści z ćwiczeń w wodzie!

Reforma edukacji

Legalni bukmacherzy w Polsce

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Poradnik rodzica kolonijnego Maluszka

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Nie wolno lekceważyć wieczoru panieńskiego

Nowoczesna rozrywka dla dzieci

Nie dajmy się jesiennej chandrze

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Jak zorganizować niezapomniany wieczór kawalerski lub panieński?

Weekend na Malcie

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Jak pożyczyć pieniądze przez internet?

Jak zorganizować event w tanecznym stylu?

Hobby za kredyt, czyli skąd wziąć pieniądze na drogie pasje dziecka

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Wakacje w Warszawie. Poznaj atrakcje dla całej rodziny

Jak zostać konserwatorem dzieł sztuki?

Co kupić dziecku na urodziny?

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Komfort termiczny na poddaszu

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Schär Gluten-Free Weekend

Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii

Schär Gluten-Free Weekend to dwa dni pełne bezglutenowych wypieków. Dla wszystkich osób, które chcą dowiedzieć się czegoś więcej o życiu bez glutenu i jak smaczne może być jedzenie bez glutenu, zapraszamy do warszawskiej Hali Gwardii 27 i 28 października 2018 roku. Przyjdź
i sprawdź
jak pieczenie chleba oraz pizzy z nową mąką MixB-Bread Mix jest niezwykle proste.

Gościem specjalnym wydarzenia będzie Jasiek Kuroń – znany i ceniony szef kuchni, syn krytyka kulinarnego i kucharza Macieja Kuronia, absolwent prestiżowej szkoły Le Cordon Blue w Londynie. Podczas Schär Gluten-Free Weekend wraz z ekspertami Schär pokaże jak prosto i smacznie piec bez glutenu. Poprowadzi on również warsztaty dla blogerów kulinarnych.

Kto już przygotowywał wypieki bez glutenu, ten wie, że ciasto bez niego zachowuje się zupełnie inaczej niż zwykłe ciasto. Stosując jednak odpowiednią mąkę, korzystając z własnych przepisów bezglutenowych i nabierając trochę wprawy, można samodzielnie upiec smaczne wypieki. Najłatwiej jest, kiedy korzysta się z porad profesjonalistów! – radzi Jasiek Kuroń.

Pokazy i warsztaty kulinarne dla dzieci oraz dorosłych, porady dietetyków na temat tego, jak rozsądnie przejść na dietę bezglutenową oraz jak wzbogacić codzienne gotowanie – to tylko niektóre z atrakcji jakie czekają na odwiedzających Halę Gwardii w ostatni weekend października. Ponadto będzie można spróbować wypiekanego na miejscu pieczywa oraz kupić wybrane produkty Schär w specjalnych promocyjnych cenach.  

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Dla tych, którzy zarejestrują się wcześniej na stronie Schär będzie czekać drobny prezent. Zapisy na warsztaty kulinarne odbywają się poprzez rejestrację na stronach – dla gości indywidualnych oraz dla blogerów kulinarnych. Na zgłoszenia czekamy do
21 października 2018 r. Liczba miejsc jest ograniczona dlatego spośród nadesłanych odpowiedzi wybierzemy te najciekawsze, a ich autorów zaprosimy do specjalnie przygotowanego na tę okazję "studia kulinarnego".

Więcej szczegółów na temat Schär Gluten-Free Weekend na stronie Schär. Zachęcamy również do dołączenia do wydarzenia na Facebooku.

Partnerem Schär Gluten-Free Weekend jest Hala Gwardii.

MixB-Bread Mix to mieszanka stworzona specjalnie do wypieków różnych rodzajów bezglutenowego pieczywa. Nowa, ulepszona receptura, pozwala na jeszcze łatwiejsze wyrabianie ciasta. Nawet następnego dnia chleb wypieczony z naszej nowej mąki smakuje tak samo jak ten kupiony w piekarni. W swoim składzie nie zawiera już mąki łubinowej, którą zastąpiły mąka
z soczewicy i ryżu,  dzięki czemu wzrosła ilość składników mineralnych. Ponadto MixB zawiera mniej soli, cukru, tłuszczu i nasyconych kwasów tłuszczowych.

Firma Schär – europejski lider w dziedzinie żywności bezglutenowej, od ponad 35 lat oferuje szeroki wybór smacznych produktów spełniając najwyższe wymagania stawiane przy ich produkcji. Produkty Schär, wśród których znajduje się wiele rodzajów pieczywa, mąki, ciasta, pizzy, makaronów, paluszki rybne i drobiowe, płatki śniadaniowe, muesli oraz duży wybór przekąsek,
z pełnym zaufaniem są spożywane przez osoby cierpiące na celiakię i każdą inną formę nietolerancji glutenu.

Adres

Warszawa, Hala Gwardii

Termin

Od 2018-10-27 , Do 2018-10-28

Zobacz na mapie

Reklama

Ciekawostki