• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

IMPREZY / kultura i wiedza

Warzywa górą!

Adres

Warszawa

Termin

Od 2017-06-10
Do 2017-07-18

Warzywa górą! - Od korzeni po liście

Autorka: Katarzyna Gubała

 

Warzywa górą! Od korzeni po liście

Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.

Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy słodyczach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.

Wegańska kuchnia w inspirującym wydaniu! Podział na pory roku, dostępność składników oraz przepisy bazowe jest ogromnym ułatwieniem dla czytelnika. „Warzywa górą!” to także kulinarna uczta dla osób nietolerujących laktozy i raj dla zwolenników bezglutenowej diety. Oznaczenia energetyczne przydadzą się osobom dbającym o linię, a prostota składników i łatwe wykonanie sprawi, że nawet najwięksi amatorzy kuchni odnajdą radość w roślinnym świecie. 

Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynów „Slowly Veggie” oraz „Wege przewodnik”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach. 

REKOMENDACJE: 

"Kasia już przy pierwszym kontakcie budzi wyjątkową sympatię. Wszystko przez ten uśmiech! Od wielu lat jest pasjonatką gotowania oraz wszelkich wegańskich nowości kulinarnych. Największą  satysfakcję sprawia jej jednak samodzielne przygotowywanie rozmaitych roślinnych zamienników tradycyjnych potraw. Chcecie spróbować jak smakują burgery z batatów, wegański ser, roślinne mleko,jogurt, majonez lub jajecznica bez jajek? Proszę bardzo, w tej książce znajdziecie całe mnóstwo zaskakujących przepisów. A ja na pewno w końcu przygotuję dzięki Kasi zakwas buraczany."

Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego odżywiania 

„Prawdziwe cuda z roślin. Polecam!”
Dobrosława Gogłoza - prezeska Stowarzyszenia Otwarte Klatki  

„To książka, którą warto mieć, niezależnie od tego czy jesteś pasjonatem gotowania czy amatorem, który wchodzi do kuchni dopiero, kiedy głód nie pozwala dłużej siedzieć przy komputerze ;-)”

Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!

 

Ciekawostki

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Gry zręcznościowe w Twojej przeglądarce

Prezent dla miłośnika sportowych aut

Zasady strzelania z wiatrówki zimą

Czy polubimy autonomiczne samochody?

To nie musi kosztować...

7 zalet znajomości języka

Reforma edukacji

Pożyczka online

Targi edukacyjne

Komfort nurkowania - tylko z odpowiednim sprzętem

Wiosenny wypad za miasto – gdzie najlepiej?

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Czego najczęściej wymagają od nas pracodawcy?

Zadbaj o zdrowy sen dziecka

Gdzie wybrać się w Gdańsku?

Hashimoto

Skandal ze śmieciami

Pomocne opinie

Ciekawe aplikacje pomocne w nauce przedmiotów ścisłych

Męskie gadżety od Porsche

Elaboracja, czyli ręczne scalanie amunicji

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

Monety, jak wino, czyli słów kilka o numizmatyce

Najfajniejsze prezenty na Dzień Ojca

Wesele na miarę obecnych czasów

Czym się bawić?

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Dbajmy o jakość snu dzieci

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Ciekawe zabytki w Warszawie

Sale zabaw – idealny sposób na spędzenie czasu z rodziną

Profesjonalne pokazy fajerwerków na każdą uroczystość

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Preply zaprasza na korepetycje z historii w Warszawie

Czapki, bluzy i kurtki - modnie i z wyrazem również zimą

Gry i zabawy ludu… psiego

Sezon grillowy czas zacząć!

Wakacje na spływie kajakowym

Komfort termiczny na poddaszu

Jak się uczyć, żeby się nauczyć?

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Jak z głową zaplanować koszt wyjazdu

Jak spędzić czas wolny?

Zimowy wypoczynek - jak dobrze wykorzystać ferie?

Gdzie Warto spać we Wrocławiu?

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Czym jest longboard?

Nurkować każdy może!

Bohaterowie powracają!

Wycieczki na Cyprze – tylko samochodem

Pomysł na prezent dla 20-latka

Randkowanie w grupie towarzyskiej

Problemy z matmą?

Kawalerski w Krakowie

Najlepsze sposoby na spędzanie wolnego czasu

Aktywne wakacje.

Czy technologie mobilne mają zgubny wpływ na dzieci?

Na co uważać przy zakupach w Internecie?

Czy suplementy diety są zdrowe i bezpieczne?

Korepetycje – poradnik dla rodziców, kiedy je wybrać?

Tak to miało być...

Znaczenie przelewów zagranicznych online

Doskonały prezent dla dziadka

Jak wydawać pieniądze tak, aby faktycznie zaoszczędzić?

Harry Potter znowu na topie

Przyszła mamo, o tym musisz pamiętać!

Sandbox – rozrywka internetowa w otwartym świecie

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Szukamy przodków

Brak pomysłu na wolny czas? Jedź do Białki!

Jak właściciel rozlicza wyjazd służbowy

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Jak nauczyć się robić rękodzieło?

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Warzywa górą!

Warzywa górą! - Od korzeni po liście

Autorka: Katarzyna Gubała

 

Warzywa górą! Od korzeni po liście

Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.

Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy słodyczach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.

Wegańska kuchnia w inspirującym wydaniu! Podział na pory roku, dostępność składników oraz przepisy bazowe jest ogromnym ułatwieniem dla czytelnika. „Warzywa górą!” to także kulinarna uczta dla osób nietolerujących laktozy i raj dla zwolenników bezglutenowej diety. Oznaczenia energetyczne przydadzą się osobom dbającym o linię, a prostota składników i łatwe wykonanie sprawi, że nawet najwięksi amatorzy kuchni odnajdą radość w roślinnym świecie. 

Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynów „Slowly Veggie” oraz „Wege przewodnik”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach. 

REKOMENDACJE: 

"Kasia już przy pierwszym kontakcie budzi wyjątkową sympatię. Wszystko przez ten uśmiech! Od wielu lat jest pasjonatką gotowania oraz wszelkich wegańskich nowości kulinarnych. Największą  satysfakcję sprawia jej jednak samodzielne przygotowywanie rozmaitych roślinnych zamienników tradycyjnych potraw. Chcecie spróbować jak smakują burgery z batatów, wegański ser, roślinne mleko,jogurt, majonez lub jajecznica bez jajek? Proszę bardzo, w tej książce znajdziecie całe mnóstwo zaskakujących przepisów. A ja na pewno w końcu przygotuję dzięki Kasi zakwas buraczany."

Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego odżywiania 

„Prawdziwe cuda z roślin. Polecam!”
Dobrosława Gogłoza - prezeska Stowarzyszenia Otwarte Klatki  

„To książka, którą warto mieć, niezależnie od tego czy jesteś pasjonatem gotowania czy amatorem, który wchodzi do kuchni dopiero, kiedy głód nie pozwala dłużej siedzieć przy komputerze ;-)”

Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!

 

Adres

Warszawa

Termin

Od 2017-06-10 , Do 2017-07-18

Reklama

Ciekawostki