• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

IMPREZY / kultura i wiedza

Warzywa górą!

Adres

Warszawa

Termin

Od 2017-06-10
Do 2017-07-18

Warzywa górą! - Od korzeni po liście

Autorka: Katarzyna Gubała

 

Warzywa górą! Od korzeni po liście

Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.

Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy słodyczach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.

Wegańska kuchnia w inspirującym wydaniu! Podział na pory roku, dostępność składników oraz przepisy bazowe jest ogromnym ułatwieniem dla czytelnika. „Warzywa górą!” to także kulinarna uczta dla osób nietolerujących laktozy i raj dla zwolenników bezglutenowej diety. Oznaczenia energetyczne przydadzą się osobom dbającym o linię, a prostota składników i łatwe wykonanie sprawi, że nawet najwięksi amatorzy kuchni odnajdą radość w roślinnym świecie. 

Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynów „Slowly Veggie” oraz „Wege przewodnik”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach. 

REKOMENDACJE: 

"Kasia już przy pierwszym kontakcie budzi wyjątkową sympatię. Wszystko przez ten uśmiech! Od wielu lat jest pasjonatką gotowania oraz wszelkich wegańskich nowości kulinarnych. Największą  satysfakcję sprawia jej jednak samodzielne przygotowywanie rozmaitych roślinnych zamienników tradycyjnych potraw. Chcecie spróbować jak smakują burgery z batatów, wegański ser, roślinne mleko,jogurt, majonez lub jajecznica bez jajek? Proszę bardzo, w tej książce znajdziecie całe mnóstwo zaskakujących przepisów. A ja na pewno w końcu przygotuję dzięki Kasi zakwas buraczany."

Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego odżywiania 

„Prawdziwe cuda z roślin. Polecam!”
Dobrosława Gogłoza - prezeska Stowarzyszenia Otwarte Klatki  

„To książka, którą warto mieć, niezależnie od tego czy jesteś pasjonatem gotowania czy amatorem, który wchodzi do kuchni dopiero, kiedy głód nie pozwala dłużej siedzieć przy komputerze ;-)”

Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!

 

Ciekawostki

Jak spędzić czas wolny?

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Profesjonalne pokazy fajerwerków na każdą uroczystość

7 zalet znajomości języka

Czym się bawić?

Przyszła mamo, o tym musisz pamiętać!

Zimowy wypoczynek - jak dobrze wykorzystać ferie?

Harry Potter znowu na topie

Jaki rower wybrać?

Zadbaj o zdrowy sen dziecka

Szukamy przodków

Czy polubimy autonomiczne samochody?

Wycieczki na Cyprze – tylko samochodem

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Doskonały prezent dla dziadka

Monety, jak wino, czyli słów kilka o numizmatyce

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Nie dajmy się jesiennej chandrze

Bohaterowie powracają!

Czy technologie mobilne mają zgubny wpływ na dzieci?

Pomysł na prezent dla 20-latka

Najlepsze sposoby na spędzanie wolnego czasu

Korepetycje – poradnik dla rodziców, kiedy je wybrać?

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Problemy z matmą?

Komfort termiczny na poddaszu

Męskie gadżety od Porsche

Czym jest longboard?

Wakacje na spływie kajakowym

Sandbox – rozrywka internetowa w otwartym świecie

Pomocne opinie

Dbajmy o jakość snu dzieci

Reforma edukacji

Ciekawe aplikacje pomocne w nauce przedmiotów ścisłych

Znaczenie przelewów zagranicznych online

Jak wydawać pieniądze tak, aby faktycznie zaoszczędzić?

Jak nauczyć się robić rękodzieło?

Nurkować każdy może!

Brak pomysłu na wolny czas? Jedź do Białki!

Hashimoto

Sezon grillowy czas zacząć!

Zasady strzelania z wiatrówki zimą

Prezent dla miłośnika sportowych aut

Elaboracja, czyli ręczne scalanie amunicji

Wesele na miarę obecnych czasów

Gdzie Warto spać we Wrocławiu?

Czy suplementy diety są zdrowe i bezpieczne?

Aktywne wakacje.

Jak się uczyć, żeby się nauczyć?

Skandal ze śmieciami

Sale zabaw – idealny sposób na spędzenie czasu z rodziną

Ciekawe zabytki w Warszawie

Bilet tramwajowy i autobusowy przez telefon – gdzie i jak go kupić?

Gdzie wybrać się w Gdańsku?

Najfajniejsze prezenty na Dzień Ojca

Preply zaprasza na korepetycje z historii w Warszawie

Targi edukacyjne

Gry i zabawy ludu… psiego

Łazienka na topie

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Gry zręcznościowe w Twojej przeglądarce

Na co uważać przy zakupach w Internecie?

Komfort nurkowania - tylko z odpowiednim sprzętem

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Randkowanie w grupie towarzyskiej

Jak z głową zaplanować koszt wyjazdu

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

Czapki, bluzy i kurtki - modnie i z wyrazem również zimą

Wiosenny wypad za miasto – gdzie najlepiej?

Jak zostać konserwatorem dzieł sztuki?

Jak właściciel rozlicza wyjazd służbowy

Tak to miało być...

Kawalerski w Krakowie

To nie musi kosztować...

Hobby za kredyt, czyli skąd wziąć pieniądze na drogie pasje dziecka

Czego najczęściej wymagają od nas pracodawcy?

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Pożyczka online

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Warzywa górą!

Warzywa górą! - Od korzeni po liście

Autorka: Katarzyna Gubała

 

Warzywa górą! Od korzeni po liście

Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.

Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy słodyczach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.

Wegańska kuchnia w inspirującym wydaniu! Podział na pory roku, dostępność składników oraz przepisy bazowe jest ogromnym ułatwieniem dla czytelnika. „Warzywa górą!” to także kulinarna uczta dla osób nietolerujących laktozy i raj dla zwolenników bezglutenowej diety. Oznaczenia energetyczne przydadzą się osobom dbającym o linię, a prostota składników i łatwe wykonanie sprawi, że nawet najwięksi amatorzy kuchni odnajdą radość w roślinnym świecie. 

Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynów „Slowly Veggie” oraz „Wege przewodnik”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach. 

REKOMENDACJE: 

"Kasia już przy pierwszym kontakcie budzi wyjątkową sympatię. Wszystko przez ten uśmiech! Od wielu lat jest pasjonatką gotowania oraz wszelkich wegańskich nowości kulinarnych. Największą  satysfakcję sprawia jej jednak samodzielne przygotowywanie rozmaitych roślinnych zamienników tradycyjnych potraw. Chcecie spróbować jak smakują burgery z batatów, wegański ser, roślinne mleko,jogurt, majonez lub jajecznica bez jajek? Proszę bardzo, w tej książce znajdziecie całe mnóstwo zaskakujących przepisów. A ja na pewno w końcu przygotuję dzięki Kasi zakwas buraczany."

Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego odżywiania 

„Prawdziwe cuda z roślin. Polecam!”
Dobrosława Gogłoza - prezeska Stowarzyszenia Otwarte Klatki  

„To książka, którą warto mieć, niezależnie od tego czy jesteś pasjonatem gotowania czy amatorem, który wchodzi do kuchni dopiero, kiedy głód nie pozwala dłużej siedzieć przy komputerze ;-)”

Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!

 

Adres

Warszawa

Termin

Od 2017-06-10 , Do 2017-07-18

Reklama

Ciekawostki