• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

IMPREZY / kultura i wiedza

Warzywa górą!

Adres

Warszawa

Termin

Od 2017-06-10
Do 2017-07-18

Warzywa górą! - Od korzeni po liście

Autorka: Katarzyna Gubała

 

Warzywa górą! Od korzeni po liście

Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.

Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy słodyczach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.

Wegańska kuchnia w inspirującym wydaniu! Podział na pory roku, dostępność składników oraz przepisy bazowe jest ogromnym ułatwieniem dla czytelnika. „Warzywa górą!” to także kulinarna uczta dla osób nietolerujących laktozy i raj dla zwolenników bezglutenowej diety. Oznaczenia energetyczne przydadzą się osobom dbającym o linię, a prostota składników i łatwe wykonanie sprawi, że nawet najwięksi amatorzy kuchni odnajdą radość w roślinnym świecie. 

Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynów „Slowly Veggie” oraz „Wege przewodnik”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach. 

REKOMENDACJE: 

"Kasia już przy pierwszym kontakcie budzi wyjątkową sympatię. Wszystko przez ten uśmiech! Od wielu lat jest pasjonatką gotowania oraz wszelkich wegańskich nowości kulinarnych. Największą  satysfakcję sprawia jej jednak samodzielne przygotowywanie rozmaitych roślinnych zamienników tradycyjnych potraw. Chcecie spróbować jak smakują burgery z batatów, wegański ser, roślinne mleko,jogurt, majonez lub jajecznica bez jajek? Proszę bardzo, w tej książce znajdziecie całe mnóstwo zaskakujących przepisów. A ja na pewno w końcu przygotuję dzięki Kasi zakwas buraczany."

Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego odżywiania 

„Prawdziwe cuda z roślin. Polecam!”
Dobrosława Gogłoza - prezeska Stowarzyszenia Otwarte Klatki  

„To książka, którą warto mieć, niezależnie od tego czy jesteś pasjonatem gotowania czy amatorem, który wchodzi do kuchni dopiero, kiedy głód nie pozwala dłużej siedzieć przy komputerze ;-)”

Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!

 

Ciekawostki

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Pomysł na prezent dla 20-latka

Jaki rower wybrać?

Pomocne opinie

Czym jest longboard?

Wakacje na spływie kajakowym

Bilet tramwajowy i autobusowy przez telefon – gdzie i jak go kupić?

Brak pomysłu na wolny czas? Jedź do Białki!

Prezent dla miłośnika sportowych aut

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Czy polubimy autonomiczne samochody?

Jak się uczyć, żeby się nauczyć?

Jak nauczyć się robić rękodzieło?

Jak z głową zaplanować koszt wyjazdu

Na co uważać przy zakupach w Internecie?

Gry zręcznościowe w Twojej przeglądarce

Łazienka na topie

Znaczenie przelewów zagranicznych online

Gry i zabawy ludu… psiego

Zimowy wypoczynek - jak dobrze wykorzystać ferie?

Ciekawe zabytki w Warszawie

Korepetycje – poradnik dla rodziców, kiedy je wybrać?

Najlepsze sposoby na spędzanie wolnego czasu

Czego najczęściej wymagają od nas pracodawcy?

Co kupić dziecku na urodziny?

Zasady strzelania z wiatrówki zimą

Czapki, bluzy i kurtki - modnie i z wyrazem również zimą

Wesele na miarę obecnych czasów

To nie musi kosztować...

Wycieczki na Cyprze – tylko samochodem

Randkowanie w grupie towarzyskiej

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Ciekawe aplikacje pomocne w nauce przedmiotów ścisłych

Nurkować każdy może!

Aktywne wakacje.

Czy technologie mobilne mają zgubny wpływ na dzieci?

Męskie gadżety od Porsche

Czy suplementy diety są zdrowe i bezpieczne?

Najfajniejsze prezenty na Dzień Ojca

Hobby za kredyt, czyli skąd wziąć pieniądze na drogie pasje dziecka

Profesjonalne pokazy fajerwerków na każdą uroczystość

Doskonały prezent dla dziadka

Problemy z matmą?

Nie dajmy się jesiennej chandrze

7 zalet znajomości języka

Preply zaprasza na korepetycje z historii w Warszawie

Zadbaj o zdrowy sen dziecka

Pożyczka online

Bohaterowie powracają!

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Elaboracja, czyli ręczne scalanie amunicji

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Reforma edukacji

Tak to miało być...

Dbajmy o jakość snu dzieci

Komfort termiczny na poddaszu

Jak właściciel rozlicza wyjazd służbowy

Czym się bawić?

Jak zorganizować event w tanecznym stylu?

Targi edukacyjne

Kawalerski w Krakowie

Sandbox – rozrywka internetowa w otwartym świecie

Jak zostać konserwatorem dzieł sztuki?

Szukamy przodków

Wiosenny wypad za miasto – gdzie najlepiej?

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Harry Potter znowu na topie

Skandal ze śmieciami

Monety, jak wino, czyli słów kilka o numizmatyce

Gdzie wybrać się w Gdańsku?

Jak spędzić czas wolny?

Jak wydawać pieniądze tak, aby faktycznie zaoszczędzić?

Gdzie Warto spać we Wrocławiu?

Sale zabaw – idealny sposób na spędzenie czasu z rodziną

Sezon grillowy czas zacząć!

Hashimoto

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

Komfort nurkowania - tylko z odpowiednim sprzętem

Przyszła mamo, o tym musisz pamiętać!

Korzyści ze światłowodu w firmie

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Warzywa górą!

Warzywa górą! - Od korzeni po liście

Autorka: Katarzyna Gubała

 

Warzywa górą! Od korzeni po liście

Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.

Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy słodyczach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.

Wegańska kuchnia w inspirującym wydaniu! Podział na pory roku, dostępność składników oraz przepisy bazowe jest ogromnym ułatwieniem dla czytelnika. „Warzywa górą!” to także kulinarna uczta dla osób nietolerujących laktozy i raj dla zwolenników bezglutenowej diety. Oznaczenia energetyczne przydadzą się osobom dbającym o linię, a prostota składników i łatwe wykonanie sprawi, że nawet najwięksi amatorzy kuchni odnajdą radość w roślinnym świecie. 

Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynów „Slowly Veggie” oraz „Wege przewodnik”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach. 

REKOMENDACJE: 

"Kasia już przy pierwszym kontakcie budzi wyjątkową sympatię. Wszystko przez ten uśmiech! Od wielu lat jest pasjonatką gotowania oraz wszelkich wegańskich nowości kulinarnych. Największą  satysfakcję sprawia jej jednak samodzielne przygotowywanie rozmaitych roślinnych zamienników tradycyjnych potraw. Chcecie spróbować jak smakują burgery z batatów, wegański ser, roślinne mleko,jogurt, majonez lub jajecznica bez jajek? Proszę bardzo, w tej książce znajdziecie całe mnóstwo zaskakujących przepisów. A ja na pewno w końcu przygotuję dzięki Kasi zakwas buraczany."

Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego odżywiania 

„Prawdziwe cuda z roślin. Polecam!”
Dobrosława Gogłoza - prezeska Stowarzyszenia Otwarte Klatki  

„To książka, którą warto mieć, niezależnie od tego czy jesteś pasjonatem gotowania czy amatorem, który wchodzi do kuchni dopiero, kiedy głód nie pozwala dłużej siedzieć przy komputerze ;-)”

Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!

 

Adres

Warszawa

Termin

Od 2017-06-10 , Do 2017-07-18

Reklama

Ciekawostki