• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

IMPREZY / kultura i wiedza

Warzywa górą!

Adres

Warszawa

Termin

Od 2017-06-10
Do 2017-07-18

Warzywa górą! - Od korzeni po liście

Autorka: Katarzyna Gubała

 

Warzywa górą! Od korzeni po liście

Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.

Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy słodyczach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.

Wegańska kuchnia w inspirującym wydaniu! Podział na pory roku, dostępność składników oraz przepisy bazowe jest ogromnym ułatwieniem dla czytelnika. „Warzywa górą!” to także kulinarna uczta dla osób nietolerujących laktozy i raj dla zwolenników bezglutenowej diety. Oznaczenia energetyczne przydadzą się osobom dbającym o linię, a prostota składników i łatwe wykonanie sprawi, że nawet najwięksi amatorzy kuchni odnajdą radość w roślinnym świecie. 

Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynów „Slowly Veggie” oraz „Wege przewodnik”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach. 

REKOMENDACJE: 

"Kasia już przy pierwszym kontakcie budzi wyjątkową sympatię. Wszystko przez ten uśmiech! Od wielu lat jest pasjonatką gotowania oraz wszelkich wegańskich nowości kulinarnych. Największą  satysfakcję sprawia jej jednak samodzielne przygotowywanie rozmaitych roślinnych zamienników tradycyjnych potraw. Chcecie spróbować jak smakują burgery z batatów, wegański ser, roślinne mleko,jogurt, majonez lub jajecznica bez jajek? Proszę bardzo, w tej książce znajdziecie całe mnóstwo zaskakujących przepisów. A ja na pewno w końcu przygotuję dzięki Kasi zakwas buraczany."

Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego odżywiania 

„Prawdziwe cuda z roślin. Polecam!”
Dobrosława Gogłoza - prezeska Stowarzyszenia Otwarte Klatki  

„To książka, którą warto mieć, niezależnie od tego czy jesteś pasjonatem gotowania czy amatorem, który wchodzi do kuchni dopiero, kiedy głód nie pozwala dłużej siedzieć przy komputerze ;-)”

Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!

 

Ciekawostki

Sezon grillowy czas zacząć!

Najlepsze sposoby na spędzanie wolnego czasu

Zimowy wypoczynek - jak dobrze wykorzystać ferie?

Gdzie wybrać się w Gdańsku?

Sandbox – rozrywka internetowa w otwartym świecie

Jak nauczyć się robić rękodzieło?

Bohaterowie powracają!

Najfajniejsze prezenty na Dzień Ojca

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Komfort nurkowania - tylko z odpowiednim sprzętem

Harry Potter znowu na topie

Jak spędzić czas wolny?

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

Randkowanie w grupie towarzyskiej

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Jak się uczyć, żeby się nauczyć?

Aktywne wakacje.

Czy technologie mobilne mają zgubny wpływ na dzieci?

Zasady strzelania z wiatrówki zimą

Jak wydawać pieniądze tak, aby faktycznie zaoszczędzić?

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Gdzie Warto spać we Wrocławiu?

Pożyczka online

Wakacje na spływie kajakowym

Problemy z matmą?

Wesele na miarę obecnych czasów

Wiosenny wypad za miasto – gdzie najlepiej?

To nie musi kosztować...

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

Gry zręcznościowe w Twojej przeglądarce

Preply zaprasza na korepetycje z historii w Warszawie

Zadbaj o zdrowy sen dziecka

Targi edukacyjne

7 zalet znajomości języka

Gry i zabawy ludu… psiego

Czego najczęściej wymagają od nas pracodawcy?

Skandal ze śmieciami

Przyszła mamo, o tym musisz pamiętać!

Ciekawe zabytki w Warszawie

Czym jest longboard?

Na co uważać przy zakupach w Internecie?

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Tak to miało być...

Wycieczki na Cyprze – tylko samochodem

Ciekawe aplikacje pomocne w nauce przedmiotów ścisłych

Hashimoto

Czy polubimy autonomiczne samochody?

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Nurkować każdy może!

Brak pomysłu na wolny czas? Jedź do Białki!

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Monety, jak wino, czyli słów kilka o numizmatyce

Sale zabaw – idealny sposób na spędzenie czasu z rodziną

Kawalerski w Krakowie

Dbajmy o jakość snu dzieci

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Męskie gadżety od Porsche

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Prezent dla miłośnika sportowych aut

Czapki, bluzy i kurtki - modnie i z wyrazem również zimą

Pomysł na prezent dla 20-latka

Pomocne opinie

Elaboracja, czyli ręczne scalanie amunicji

Znaczenie przelewów zagranicznych online

Doskonały prezent dla dziadka

Korepetycje – poradnik dla rodziców, kiedy je wybrać?

Reforma edukacji

Czy suplementy diety są zdrowe i bezpieczne?

Szukamy przodków

Czym się bawić?

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Warzywa górą!

Warzywa górą! - Od korzeni po liście

Autorka: Katarzyna Gubała

 

Warzywa górą! Od korzeni po liście

Rozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie ci pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. Warzywa górą! to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia.

Znajdziesz tutaj przepisy bazowe na szybkie roślinne mleka, twarożki, hummusy i pasty. Nauczysz się piec chleb, wegański biszkopt i naleśniki bez jajek. A może ziołowy makaron czy buraczane burgery? Rozsmakuj się w warzywnych pasztetach, muffinach czy słodyczach. Szybko, łatwo i niezwykle zdrowo.

Wegańska kuchnia w inspirującym wydaniu! Podział na pory roku, dostępność składników oraz przepisy bazowe jest ogromnym ułatwieniem dla czytelnika. „Warzywa górą!” to także kulinarna uczta dla osób nietolerujących laktozy i raj dla zwolenników bezglutenowej diety. Oznaczenia energetyczne przydadzą się osobom dbającym o linię, a prostota składników i łatwe wykonanie sprawi, że nawet najwięksi amatorzy kuchni odnajdą radość w roślinnym świecie. 

Katarzyna Gubała – culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynów „Slowly Veggie” oraz „Wege przewodnik”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach. 

REKOMENDACJE: 

"Kasia już przy pierwszym kontakcie budzi wyjątkową sympatię. Wszystko przez ten uśmiech! Od wielu lat jest pasjonatką gotowania oraz wszelkich wegańskich nowości kulinarnych. Największą  satysfakcję sprawia jej jednak samodzielne przygotowywanie rozmaitych roślinnych zamienników tradycyjnych potraw. Chcecie spróbować jak smakują burgery z batatów, wegański ser, roślinne mleko,jogurt, majonez lub jajecznica bez jajek? Proszę bardzo, w tej książce znajdziecie całe mnóstwo zaskakujących przepisów. A ja na pewno w końcu przygotuję dzięki Kasi zakwas buraczany."

Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego odżywiania 

„Prawdziwe cuda z roślin. Polecam!”
Dobrosława Gogłoza - prezeska Stowarzyszenia Otwarte Klatki  

„To książka, którą warto mieć, niezależnie od tego czy jesteś pasjonatem gotowania czy amatorem, który wchodzi do kuchni dopiero, kiedy głód nie pozwala dłużej siedzieć przy komputerze ;-)”

Cezary Wyszyński, prezes Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!

 

Adres

Warszawa

Termin

Od 2017-06-10 , Do 2017-07-18

Reklama

Ciekawostki