• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nawłoć znany też jako mimoza, to roślina niesamowita. Jej niezwykłość opiera się na jej miododajności. Nektar nawłociowy, pozyskany z tej rośliny jest życiodajnym źródłem wartości niezbędnych człowiekowi w codziennym życiu i zdrowym funkcjonowaniu organizmu.

Nawłoć znany też jako mimoza, to roślina niesamowita. Jej niezwykłość opiera się na jej miododajności. Nektar nawłociowy, pozyskany z tej rośliny jest życiodajnym źródłem wartości niezbędnych człowiekowi w codziennym życiu i zdrowym funkcjonowaniu organizmu.

Słowo „życiodajny” użyte zostało nieprzypadkowo, ponieważ nasi europejscy przodkowie już w roku 1758 dokumentowali istnienie takiej rośliny a to co z niej pozyskiwali nazywali „Nektarem życia”. Ta stymulująca wyobraźnie nazwa oddaje niejako jej funkcję jaką w życiu każdego zdrowego człowieka, powinien pełnić owy nawłoć. Miód nawłociowy pozyskiwany jest z nektaru, ten zaś jest wynikiem kwitnięcia rośliny w okresie od lata aż do późnej jesieni. Subtelna ilość w postaci jeden łyżki dziennie wpływa zbawiennie na układ odpornościowy organizmu. Ponad to miód nawłociowy powinien znaleźć się w diecie cukrzyków, ciśnieniowców oraz osób cierpiących na miażdżycę, schorzeń układu oddechowego i moczowego. Częstym, problematycznym pytaniem jakie pojawia się w temacie miodów to czy miód jest powodem tycia, czy też nie. W Internecie znajdziemy na to pytanie mnóstwo odpowiedzi, często mijających się z prawdą. Miód Nawłociowy jako miód nie gorszy od tego z pochodzeniem pszczelim musi być stosowany prawidłowo, receptura na szczęście jest banalnie prosta. Prawidłowe spożycie to już jedna łyżka dziennie. Miód jest najnaturalniejszym dla człowieka cukrem, tak więc odpowiedź na wcześniejsze pytanie jest prosta. Jedna łyżka miodu stosowanego jako naturalny „antybiotyk” nie wpłynie znacząco na proces przyrostu tkanki tłuszczowej, więc lepiej zamienić cukier sztuczny czerpany ze słodyczy na ten zdrowy, bliski nam od tysięcy lat.

Miód nawłociowy świetnie wpływa na skórę twarzy, zapewnia jej gładkość i jędrność. Stosowany też jako dieta detoksowa, oczyszcza organizm. Dieta ta polega na uczynieniu miodu nawłociowego w mieszaninie z wodą, jedynym źródłem energii, energii całkowicie nieszkodliwej dla człowieka. Nawłoć niestety jest produktem niszowym i przy ogromie właściwości jakie ze sobą niesie jest znany jedynie nielicznym. Dzięki temu jednak, wolny jest od niezliczonej ilości mitów o nim i jego wizerunek nie został zmanipulowany przez wielkie kampanie marketingowe w celu sprzedania jego jak największej ilości oraz jak najmniejszym kosztem jak to miało miejsce w przypadku pogorszenia jakości wielu tradycyjnych miodów na rynku. Miód nawłociowy zatem jest doskonałą alternatywą dla tych tradycyjnych, często o właściwościach naginanych w celach sprzedażowych miodach pszczelich. Nawłoć jest również produktem, który doceni każda mama swoich ukochanych pociech. Ze względu na jego przyjemny, słodki smak oraz pobudzający zmysł zapach może stanowić kapitalną alternatywę dla dzieci lubiących odżywiać się niezdrowymi, pełnymi sztucznych cukrów słodyczami. Łakocie ze sklepu o często wątpliwym składzie mogą powodować wiele ostatnio zastraszająco „popularnych” chorób takich jak cukrzyca. Miód nawłociowy jest doskonałym źródłem energii bez zbędnych barwników, sztucznych cukrów i rakotwórczych substancji. Kanapka z miodem nawłociowym świetnie sprawdzi się na śniadanie, bądź drugie śniadanie i zaowocuje odpowiednią dawką energii potrzebnej w szkole czy na podwórku. Ponad to miód ten szybko się krystalizuje, więc stanowi idealne smarowidło na pieczywo. Warto również wspomnieć, że miód ten produkowany jest w okresach kiedy pszczoły przygotowują się do zimy i zaprzestają wytwarzania tego specyfiku, co czyni nawłoć świeższym w okresach jesienno-zimowych. Miód ten doskonale sprawdza się również w kuchni, stosowany do różnych potraw, zamienny z tak często i obficie stosowanym przez Polaków białym cukrem. Reasumując, w dobie sztucznej żywności warto w domowej spiżarce mieć choć jeden pewny swych naturalnych właściwości produkt. Miód nawłociowy jest doskonałym specyfikiem mogącym wspomóc organizm w walce z chorobami naturalnymi i postępującymi od dawna cywilizacyjnymi. Nasze zdrowie potrzebuje bliższej relacji z dobrodziejstwami natury.

 

Ciekawostki

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Czego najczęściej wymagają od nas pracodawcy?

Pomysł na prezent dla 20-latka

Czym jest longboard?

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Znaczenie przelewów zagranicznych online

Jak się uczyć, żeby się nauczyć?

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

7 zalet znajomości języka

Jak nauczyć się robić rękodzieło?

Reforma edukacji

Zimowy wypoczynek - jak dobrze wykorzystać ferie?

Profesjonalne pokazy fajerwerków na każdą uroczystość

Jak wydawać pieniądze tak, aby faktycznie zaoszczędzić?

Pożyczka online

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Monety, jak wino, czyli słów kilka o numizmatyce

Najfajniejsze prezenty na Dzień Ojca

To nie musi kosztować...

Kawalerski w Krakowie

Komfort termiczny na poddaszu

Bohaterowie powracają!

Na co uważać przy zakupach w Internecie?

Czym się bawić?

Targi edukacyjne

Gdzie Warto spać we Wrocławiu?

Wakacje na spływie kajakowym

Dbajmy o jakość snu dzieci

Aktywne wakacje.

Sezon grillowy czas zacząć!

Męskie gadżety od Porsche

Preply zaprasza na korepetycje z historii w Warszawie

Sandbox – rozrywka internetowa w otwartym świecie

Najlepsze sposoby na spędzanie wolnego czasu

Czy polubimy autonomiczne samochody?

Jak właściciel rozlicza wyjazd służbowy

Problemy z matmą?

Hashimoto

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nurkować każdy może!

Zadbaj o zdrowy sen dziecka

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

Ciekawe zabytki w Warszawie

Czy technologie mobilne mają zgubny wpływ na dzieci?

Wycieczki na Cyprze – tylko samochodem

Jak spędzić czas wolny?

Czy suplementy diety są zdrowe i bezpieczne?

Tak to miało być...

Gdzie wybrać się w Gdańsku?

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Pomocne opinie

Brak pomysłu na wolny czas? Jedź do Białki!

Harry Potter znowu na topie

Korepetycje – poradnik dla rodziców, kiedy je wybrać?

Wiosenny wypad za miasto – gdzie najlepiej?

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Wesele na miarę obecnych czasów

Elaboracja, czyli ręczne scalanie amunicji

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Skandal ze śmieciami

Prezent dla miłośnika sportowych aut

Gry i zabawy ludu… psiego

Randkowanie w grupie towarzyskiej

Szukamy przodków

Doskonały prezent dla dziadka

Czapki, bluzy i kurtki - modnie i z wyrazem również zimą

Zasady strzelania z wiatrówki zimą

Komfort nurkowania - tylko z odpowiednim sprzętem

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Jak z głową zaplanować koszt wyjazdu

Gry zręcznościowe w Twojej przeglądarce

Sale zabaw – idealny sposób na spędzenie czasu z rodziną

Ciekawe aplikacje pomocne w nauce przedmiotów ścisłych

Przyszła mamo, o tym musisz pamiętać!

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nawłoć znany też jako mimoza, to roślina niesamowita. Jej niezwykłość opiera się na jej miododajności. Nektar nawłociowy, pozyskany z tej rośliny jest życiodajnym źródłem wartości niezbędnych człowiekowi w codziennym życiu i zdrowym funkcjonowaniu organizmu.

Nawłoć znany też jako mimoza, to roślina niesamowita. Jej niezwykłość opiera się na jej miododajności. Nektar nawłociowy, pozyskany z tej rośliny jest życiodajnym źródłem wartości niezbędnych człowiekowi w codziennym życiu i zdrowym funkcjonowaniu organizmu.

Słowo „życiodajny” użyte zostało nieprzypadkowo, ponieważ nasi europejscy przodkowie już w roku 1758 dokumentowali istnienie takiej rośliny a to co z niej pozyskiwali nazywali „Nektarem życia”. Ta stymulująca wyobraźnie nazwa oddaje niejako jej funkcję jaką w życiu każdego zdrowego człowieka, powinien pełnić owy nawłoć. Miód nawłociowy pozyskiwany jest z nektaru, ten zaś jest wynikiem kwitnięcia rośliny w okresie od lata aż do późnej jesieni. Subtelna ilość w postaci jeden łyżki dziennie wpływa zbawiennie na układ odpornościowy organizmu. Ponad to miód nawłociowy powinien znaleźć się w diecie cukrzyków, ciśnieniowców oraz osób cierpiących na miażdżycę, schorzeń układu oddechowego i moczowego. Częstym, problematycznym pytaniem jakie pojawia się w temacie miodów to czy miód jest powodem tycia, czy też nie. W Internecie znajdziemy na to pytanie mnóstwo odpowiedzi, często mijających się z prawdą. Miód Nawłociowy jako miód nie gorszy od tego z pochodzeniem pszczelim musi być stosowany prawidłowo, receptura na szczęście jest banalnie prosta. Prawidłowe spożycie to już jedna łyżka dziennie. Miód jest najnaturalniejszym dla człowieka cukrem, tak więc odpowiedź na wcześniejsze pytanie jest prosta. Jedna łyżka miodu stosowanego jako naturalny „antybiotyk” nie wpłynie znacząco na proces przyrostu tkanki tłuszczowej, więc lepiej zamienić cukier sztuczny czerpany ze słodyczy na ten zdrowy, bliski nam od tysięcy lat.

Miód nawłociowy świetnie wpływa na skórę twarzy, zapewnia jej gładkość i jędrność. Stosowany też jako dieta detoksowa, oczyszcza organizm. Dieta ta polega na uczynieniu miodu nawłociowego w mieszaninie z wodą, jedynym źródłem energii, energii całkowicie nieszkodliwej dla człowieka. Nawłoć niestety jest produktem niszowym i przy ogromie właściwości jakie ze sobą niesie jest znany jedynie nielicznym. Dzięki temu jednak, wolny jest od niezliczonej ilości mitów o nim i jego wizerunek nie został zmanipulowany przez wielkie kampanie marketingowe w celu sprzedania jego jak największej ilości oraz jak najmniejszym kosztem jak to miało miejsce w przypadku pogorszenia jakości wielu tradycyjnych miodów na rynku. Miód nawłociowy zatem jest doskonałą alternatywą dla tych tradycyjnych, często o właściwościach naginanych w celach sprzedażowych miodach pszczelich. Nawłoć jest również produktem, który doceni każda mama swoich ukochanych pociech. Ze względu na jego przyjemny, słodki smak oraz pobudzający zmysł zapach może stanowić kapitalną alternatywę dla dzieci lubiących odżywiać się niezdrowymi, pełnymi sztucznych cukrów słodyczami. Łakocie ze sklepu o często wątpliwym składzie mogą powodować wiele ostatnio zastraszająco „popularnych” chorób takich jak cukrzyca. Miód nawłociowy jest doskonałym źródłem energii bez zbędnych barwników, sztucznych cukrów i rakotwórczych substancji. Kanapka z miodem nawłociowym świetnie sprawdzi się na śniadanie, bądź drugie śniadanie i zaowocuje odpowiednią dawką energii potrzebnej w szkole czy na podwórku. Ponad to miód ten szybko się krystalizuje, więc stanowi idealne smarowidło na pieczywo. Warto również wspomnieć, że miód ten produkowany jest w okresach kiedy pszczoły przygotowują się do zimy i zaprzestają wytwarzania tego specyfiku, co czyni nawłoć świeższym w okresach jesienno-zimowych. Miód ten doskonale sprawdza się również w kuchni, stosowany do różnych potraw, zamienny z tak często i obficie stosowanym przez Polaków białym cukrem. Reasumując, w dobie sztucznej żywności warto w domowej spiżarce mieć choć jeden pewny swych naturalnych właściwości produkt. Miód nawłociowy jest doskonałym specyfikiem mogącym wspomóc organizm w walce z chorobami naturalnymi i postępującymi od dawna cywilizacyjnymi. Nasze zdrowie potrzebuje bliższej relacji z dobrodziejstwami natury.

 

Reklama

Ciekawostki