• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

IMPREZY / dzieciaki

Dobrze przyprawione

Adres

ul. Stanisława Kostki Potockiego 10/16; 02 – 958 Warszawa

Termin

Od 2019-10-12
Do 2019-12-07

Organizator

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

ul. Stanisława Kostki Potockiego 10/16; 02 – 958 Warszawa

Telefon:
22/842-07-95

E-mail:
rezerwacja@muzeum-wilanow.pl

WWW:
www.wilanow-palac.pl

Zobacz na mapie

 DOBRZE PRZYPRAWIONE

staropolskie warsztaty kulinarne dla rodzin 

Rodzinne gotowanie zbliża, bawi i uczy. To czas, kiedy rodzice i dzieci mogą sprawdzić się w pracy zespołowej, kreatywności i zręczności. W wilanowskiej kuchni mogą też spróbować potraw, które dawniej trafiały na królewskie stoły, oraz poznać produkty dziś już zapomniane.


Zapraszamy na kulinarny cykl o przyprawach! Na każdych warsztatach poznamy inną grupę przypraw i dowiemy się o ich pochodzeniu, historii oraz wykorzystaniu dawniej i dziś. Znane i nieznane przyprawy dotkniemy, powąchamy i spróbujemy. Nauczymy się komponować je z różnymi produktami, a niektóre połączenia z pewnością nas zaskoczą! Można wziąć udział w całym cyklu albo w wybranych warsztatach. Każde kolejne spotkanie będzie rozwijało dotychczasowe umiejętności i dostarczało nowej wiedzy.


HARMONOGRAM i MENU


16 lutego | sól | MENU: ryba pieczona w soli oraz kasza z rynki

23 marca | pieprz, szafran | MENU: potrawa z naleśnikami oraz wety jabłkowe

6 kwietnia | liść laurowy, ziele angielskie | MENU: bulion antiszkorbutyczny oraz jaja en omelette

8 czerwca | mięta, bazylia | MENU: potaź truskawkowy z ogórkami i bazylią oraz indyk z sosem czekoladowym i miętą

14 września | rozmaryn, tymianek, majeranek | MENU: kiszka z gruszką warzoną oraz migdałowe kołacze cytrynowe

12 października | imbir, gałka i kwiat muszkatołowy | MENU: kiszki z ryb słonych oraz tort neapolitański

16 listopada | ocet, cytryna, limonka | MENU: limoniata z figatellami oraz arkas

7 grudnia | cynamon, goździk, anyż, kardamon | MENU: barszcz z kiszonych buraków, tort z kapusty oraz pierniczki pigwowe


ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej 7 lat

MIEJSCE: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23

GODZINA: 10.00–12.00

BILETY: 50 zł – bilet zwykły, 30 zł – bilet ulgowy

BILETY można kupić przez internet: www.bilety.wilanow-palac.pl oraz stacjonarnie w kasie muzeum

 

LICZBA MIEJSC  OGRANICZONA


 

Ciekawostki

Kurs języka angielskiego dla seniorów – zalety

Dzieci w różnych szkołach to nie problem

Profesjonalne spodnie do ćwiczeń

Jak zorganizować event w tanecznym stylu?

Nie wolno lekceważyć wieczoru panieńskiego

Aqua aerobik – korzyści z ćwiczeń w wodzie!

Ogłoszenia usługi

Obstawianie zakładów na żywo

Wybór wózka spacerowego dla niemowlaka

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Profesjonalne pokazy fajerwerków na każdą uroczystość

Nie dajmy się jesiennej chandrze

Jak pożyczyć pieniądze przez internet?

Wakacje w Warszawie. Poznaj atrakcje dla całej rodziny

Hobby za kredyt, czyli skąd wziąć pieniądze na drogie pasje dziecka

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Przestrzeń eventowa dla organizacji zajęć

Nie ma to jak zabawa!

Komfort termiczny na poddaszu

Totolotek – renomowane zakłady bukmacherskie z tradycją

Praca na Jobsora

Weekend na Malcie

Fame MMA 4. Co czeka nas w Częstochowie?

Choroby dziąseł. Jak je diagnozować i leczyć?

Jak obniżyć składkę OC o ponad 50%?

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Jaki rower wybrać?

Najpiękniejsze kina świata

Co kupić dziecku na urodziny?

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Stoch nadal dominuje

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Boliwia wycieczki do Ameryki Południowej

Jak otworzyć drzwi bez kluczyka – metoda na zatrzaśnięte drzwi

Poradnik rodzica kolonijnego Maluszka

Najlepsze marki wędkarskie w niskich cenach

Najbardziej przydatne akcesoria wędkarskie

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Saona, czyli raj w raju

Bilet tramwajowy i autobusowy przez telefon – gdzie i jak go kupić?

Ceny mieszkań w Warszawie.

Jak z głową zaplanować koszt wyjazdu

Gdzie kupić suchy lód Warszawa

Łazienka na topie

Od czego zależy cena polisy na życie?

Reforma edukacji

Kogis zaprasza dzieci na obozy i kolonie

Jak zostać konserwatorem dzieł sztuki?

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Gdzie wymienić stare wycofane banknoty?

Szukasz telefonu - postaw na Samsung Galaxy!

Wesele jesienią? Czemu nie!

Jak skutecznie uczyć się słownictwa w języku angielskim?

To nie musi kosztować...

Joga sposobem na siebie

Jak właściciel rozlicza wyjazd służbowy

Zasady picia alkoholu

Nowoczesna rozrywka dla dzieci

Graj legalnie!

Legalni bukmacherzy w Polsce

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

Jak zorganizować niezapomniany wieczór kawalerski lub panieński?

Łazienkowska galeria sław

Kod promocyjny

Tak to miało być...

Co, oprócz wynajmu samochodu, oferują wypożyczalnie aut w Warszawie?

Zabawy i łamigłówki. W jakim wieku dać dziecku krzyżówkę?

Najszybszy Internet – jaki wybrać?

Zabawa w plenerze – jak przygotować letnie przyjecie

Sezon grillowy czas zacząć!

Korzyści ze światłowodu w firmie

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Dobrze przyprawione

 DOBRZE PRZYPRAWIONE

staropolskie warsztaty kulinarne dla rodzin 

Rodzinne gotowanie zbliża, bawi i uczy. To czas, kiedy rodzice i dzieci mogą sprawdzić się w pracy zespołowej, kreatywności i zręczności. W wilanowskiej kuchni mogą też spróbować potraw, które dawniej trafiały na królewskie stoły, oraz poznać produkty dziś już zapomniane.


Zapraszamy na kulinarny cykl o przyprawach! Na każdych warsztatach poznamy inną grupę przypraw i dowiemy się o ich pochodzeniu, historii oraz wykorzystaniu dawniej i dziś. Znane i nieznane przyprawy dotkniemy, powąchamy i spróbujemy. Nauczymy się komponować je z różnymi produktami, a niektóre połączenia z pewnością nas zaskoczą! Można wziąć udział w całym cyklu albo w wybranych warsztatach. Każde kolejne spotkanie będzie rozwijało dotychczasowe umiejętności i dostarczało nowej wiedzy.


HARMONOGRAM i MENU


16 lutego | sól | MENU: ryba pieczona w soli oraz kasza z rynki

23 marca | pieprz, szafran | MENU: potrawa z naleśnikami oraz wety jabłkowe

6 kwietnia | liść laurowy, ziele angielskie | MENU: bulion antiszkorbutyczny oraz jaja en omelette

8 czerwca | mięta, bazylia | MENU: potaź truskawkowy z ogórkami i bazylią oraz indyk z sosem czekoladowym i miętą

14 września | rozmaryn, tymianek, majeranek | MENU: kiszka z gruszką warzoną oraz migdałowe kołacze cytrynowe

12 października | imbir, gałka i kwiat muszkatołowy | MENU: kiszki z ryb słonych oraz tort neapolitański

16 listopada | ocet, cytryna, limonka | MENU: limoniata z figatellami oraz arkas

7 grudnia | cynamon, goździk, anyż, kardamon | MENU: barszcz z kiszonych buraków, tort z kapusty oraz pierniczki pigwowe


ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej 7 lat

MIEJSCE: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23

GODZINA: 10.00–12.00

BILETY: 50 zł – bilet zwykły, 30 zł – bilet ulgowy

BILETY można kupić przez internet: www.bilety.wilanow-palac.pl oraz stacjonarnie w kasie muzeum

 

LICZBA MIEJSC  OGRANICZONA


 

Adres

ul. Stanisława Kostki Potockiego 10/16; 02 – 958 Warszawa

Termin

Od 2019-10-12 , Do 2019-12-07

Organizator

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

ul. Stanisława Kostki Potockiego 10/16; 02 – 958 Warszawa

Telefon:
22/842-07-95

E-mail:
rezerwacja@muzeum-wilanow.pl

WWW:
www.wilanow-palac.pl

Zobacz na mapie

Reklama

Ciekawostki