• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

 

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

IMPREZY / wystawy i targi

Najsłodszy Festiwal Świata

Adres

Warszawa, Plac Konesera

Termin

Od 2019-12-07 11:00:00
Do 2019-12-08 20:00:00

Zobacz na mapie

Najsłodszy Festiwal Świata zagości w Warszawie
To będzie prawdziwy raj dla Łasuchów!

Liczne warsztaty, degustacje, pokazy kulinarne i to wszystko w najbardziej obłędnym słodkim klimacie

Będzie zawrót głowy, a endorfiny wskoczą na najwyższe poziomy.
W Krainie Słodkości znajdą się wypieki, ciasta, ciasteczka, pralinki, czekolady, makaroniki, desery i całe mnóstwo innych smakołyków od tradycyjnych przepisów, po najnowsze trendy w cukiernictwie.

Przez dwa dni, rozdawać będziemy w gratisie radość i dobre samopoczucie!

Jeśli chcesz dołączyć jako Wystawca do Najsłodszego Festiwalu Świata, napisz do nas festiwal@ulicozercy.com

PROGRAM FESTIWALU

7.12.2019 SOBOTA (11:00-20:00)

SCENA FESTIWALOWA

11:00 Otwarcie festiwalu

11:30 – 12:15 Arabika czy robusta, jasno czy ciemno palona? - jak dobrać kawę do różnych metod przenia kawy. Prowadzący Marcun Rusnarcztk.

- Różnice między arabiką i robustą - jak wpływa na smak kawy użycie tych kaw.
- Co się dzieje podczas palenia kawy - jak to wpływa na jej smak
- Jak dobrać kawę do różnych metod parzenia.

12:30 – 13:15 Energia do Kawy. Odkrywamy tajemnice kawy kuloodpornej z masłem. Prowadzący Przemek Filip
Zdrowa kawa, czyli nie zakwaszająca, energetyczna, wspomagająca metabolizm i smaczna! Dla dbających o dietę i sportowców... Dla każdego smakosza :) Podczas pokazu, uczestnicy dowiedzą się o właściwościach kawy kuloodpornej oraz sposobach jej przygotowania.

14:00 – 15:00 Czekolada. Deser idealny. Prowadzący Tomasz Deker (pokaz kulinarny)
Na Waszych oczach, Tomasz Deker wyczaruje niezwykłe desery z czekoladą w roli głównej.

16:00 – 17:00 Kawa i czekolada na talerzu. Prowadzący Krzysztof Klimaszewski (pokaz kulinarny).

Krzysztof Klimaszewski sięgnie po kawę i czekoladę, aby na Waszych oczach przygotować dwa dania w świątecznym klimacie. Zdradzimy Wam na nie przepisy, więc będziecie mogli powtórzy je w zaciszu domowym i zaskoczyć swoich najbliższych

17:30 – 18:15 Herbaciane pogadanki – kolory herbat. Prowadzący Piotr Mońka

STREFA WARSZTATOWA

12:30 – 14:30 Jak dobrać kawę do różnych metod parzenia - ćwiczenia praktyczne. Prowadzący Marcin Rusnarczyk

- Różnice w smaku między arabiką i robustą w praktyce - cupping kaw.
- Kiedy i jak zmielić kawę do konkretnych metod.
- wpływ jakości wody i jej temperatury na smak kawy.
- Użycie w praktyce różnych metod przelewowych.
- Na co zwracać uwagę przy zakupie i używaniu domowych ekspresów przelewowych.

15:00 – 16:00 Wykład o kolorach herbat i cupping różnych kolorów herbat, zaczynając od herbat zielonych japońskich, chińskich, następnie białych i żółtej, przez herbaty oolong i czarne, kończąc na czarnych i herbatach pu-erh. Prowadzący Piotr Mońka
Kolory herbat - Kolor herbaty mówi o stopniu przemian biochemicznych, które w kontrolowany sposób zachodzą (lub nie!) w liściach zerwanych z krzewu herbacianego (Cemellia sinsnsis). W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. Nie ma jednego sztywnego sposobu właściwego parzenia herbaty. Temperatura wody, ilość użytych liści i czas parzenia to główne czynniki wpływające na smak i aromat herbaty. Istnieje jednak znormalizowana metoda cuppingu, pozwalającego na sensoryczną analizę porównawczą podobnych gatunków herbat.

—————————————————————
8.12.2019 NIEDZIELA (11:00-20:00)

SCENA FESTIWALOWA

11:30-12:15 Energia do Kawy. Odkrywamy tajemnice kawy kuloodpornej z masłem. Prowadzący Przemek Filip
Zdrowa kawa, czyli nie zakwaszająca, energetyczna, wspomagająca metabolizm i smaczna! Dla dbających o dietę i sportowców... Dla każdego smakosza :) Podczas pokazu, uczestnicy dowiedzą się o właściwościach kawy kuloodpornej oraz sposobach jej przygotowania.

13:00-14:00 Kawa i czekolada na talerzu. Prowadzący Krzysztof Klimaszewski (pokaz kulinarny).

Krzysztof Klimaszewski sięgnie po kawę i czekoladę, aby na Waszych oczach przygotować dwa dania w świątecznym klimacie. Zdradzimy Wam na nie przepisy, więc będziecie mogli powtórzy je w zaciszu domowym i zaskoczyć swoich najbliższych

15:00-16:00 - Herbaciane pogadanki – kolory herbat. Prowadzący Piotr Mońka



STREFA WARSZTATOWA

12:00-13:00 Wykład o kolorach herbat i cupping różnych kolorów herbat, zaczynając od herbat zielonych japońskich, chińskich, następnie białych i żółtej, przez herbaty oolong i czarne, kończąc na czarnych i herbatach pu-erh. Prowadzący Piotr Mońka
Kolory herbat - Kolor herbaty mówi o stopniu przemian biochemicznych, które w kontrolowany sposób zachodzą (lub nie!) w liściach zerwanych z krzewu herbacianego (Cemellia sinsnsis). W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. Nie ma jednego sztywnego sposobu właściwego parzenia herbaty. Temperatura wody, ilość użytych liści i czas parzenia to główne czynniki wpływające na smak i aromat herbaty. Istnieje jednak znormalizowana metoda cuppingu, pozwalającego na sensoryczną analizę porównawczą podobnych gatunków herbat.

14:00 – 15:30 Warsztat - "Domowa kawiarnia wg Trenera Baristów Etno Cafe Karola Przesmyckiego"
opis warsztatu: #warsztatykawowe "Domowa kawiarnia wg Trenera Baristów Etno Cafe Karola Przesmyckiego" pozwolą przenieść smaki i aromaty znane z kawiarni do domu. Warsztaty to wstęp do uzyskania tytułu "domowego Baristy". Na spotkaniu wykorzystane zostaną sprzęty, które dostępne są w wielu miejscach, często zalegają na dnie kuchennej szafki, a dzięki wskazówkom od Trenera Baristów Karola Przesmyckiego nauczymy się odpowiednio ich używać i wydobywać pełnię kawowych aromatów. Przed nami kawiarka i drip. Do zobaczenia!
prowadzący: Karol Przesmycki, Trener Baristów Etno Cafe, od kilkunastu lat związany ze światem kawy. Człowiek, w którego żyłach płynie kawa. Niezwykle poważnie traktujący temat samej kawy, wykrzykując na każde jej zdrobnienie "Kawka to ptaszek". A z drugiej strony zarażający uśmiechem, życzliwością, a przede wszystkim kawową wiedzą.

20:00 Zakończenie festiwalu

 


Najsłodszy Festiwal Świata
7-8 grudnia
11:00-20:00

Centrum Praskie Koneser
Plac Konesera, 03-741 Praga, Warszawa

Kup Bilet - https://goout.net/pl/bilety/warszawski-festiwal-kawy-i-czekolady/oonf/

Ciekawostki

5 pomysłów na prezent ślubny

Liceum dla dorosłych - sposób na uzupełnienie wykształcenia

Jakie efekty może przynieść nauka poprzez zabawę

Zatańcz ze mną!

Czy dzieci w wieku przedszkolnym potrzebują odzieży chroniącej przed deszczem?

Jakie buty na jesień? 5 propozycji na ciekawe stylistyki

Festiwale muzyczne – jak wybrać najlepszy?

Jak sobie radzić z chronicznym zmęczeniem?

Najlepsze imprezy techno w tym roku - na co zarezerwować bilety już dziś?

Okulista Warszawa Wesoła - kompleksowa pomoc dla zdrowia oczu

Auto detailing – 3 sposoby na odzyskanie dawnego wyglądu samochodu

Jak rozwijać mięśnie na siłowni? Garść praktycznych porad

Discovery Phase For Software Development: How Much Does It Cost?

Spodenki rowerowe z wkładką, czyli słuszny wybór dla pasjonatów kolarstwa

Szkolenia i kursy pedagogiczne dla opiekunów żłobkowych i przedszkolnych

Euforia czy tragedia? Jakie oczekiwania przed Euro 2020?

Przełam rutynę i zorganizuj wyjątkową randkę. Jak? Podpowiadamy!

Popularne festiwale - bilety na imprezy masowe

Domy Krępa - połączenie spokoju przedmieść z wygodą centrum miasta

Jak ubierać niemowlę na wiosnę?

Jak przygotować teczkę rysunkową?

Kompleksowe sprzątanie mieszkania - Warszawa, Kraków, Wrocław

Druk 3D z nylonem

Ekspresy do kawy - pomysł na dobry poranek

Dlaczego należy chronić się przed stonkami ziemniaczanymi?

Zwierzak w prezencie – i co dalej?

Kolory szat liturgicznych - jakie mają znaczenie?

Jak mieszka się na Mokotowie?

Oczyszczające zabiegi na twarz – co wybrać?

To nie musi kosztować...

Jakie suplementy przyjmować będąc wegetarianinem?

Buty dziecięce marki bobux - zdrowie, wygoda i najwyższa jakość wykonania

Event firmowy? Tylko z Agencją Argentum Event!

Biuro rachunkowe – pomoc ważniejsza niż może się to wydawać!

Opuchlizna nóg - jak z nią walczyć?

Nowa generacja klejów do zabawy - kleje pva

Dlaczego Firmy Przeprowadzkowe są Potrzebne?

Zalety kursów online przygotowujących do matury z matematyki

Jakie zaproszenia ślubne warto wybrać?

Prywatne przedszkole - wszystko co najlepsze dla twojego dziecka

Sterowanie oświetleniem - urządzamy inteligentny dom

W jaki sposób przygotować się do łowienia ryb zimą?

Deski gastronomiczne, na które warto zwrócić uwagę

Wdrażanie HACCP Warszawa

Czy warto zlecić remont firmie?

Jak zachęcić dziecko do aktywności na zewnątrz nawet w deszczowe dni?

Zakupy z personal shopperem

Tak to miało być...

Co sprawia największe trudności w nauce języka angielskiego i jak można to zmienić?

Jeśli nie garaż murowany, to może blaszany?

Ta która przeżyła...

Żywopłot – praktyczne przemyślenia

Berberyna - czy pomaga na trawienie?

Medical App Development

Wynajem samochodu na tydzień w Warszawie

Copix najlepszy serwis kserokopiarek Konica Minolta

Odkryj magiczny świat wraz z Elle i Lottie

Rolety - przewodnik po dostępnych rodzajach

Przedszkole Pruszków - wybierz Koziołki

Jak wybrać ekipę do remontu mieszkania w Warszawie?

Dlaczego warto zamieszkać na Ochocie?

Przełom w biznesie franczyzowym – zabezpieczenie przed ryzykiem ekonomicznym

Systemy gipsowe – na jaki się zdecydować?

Jak zaplanować remont w mieszkania?

Dobry catering dietetyczny w Warszawie, czyli jaki? Podpowiadamy, jak wybrać dietę pudełkową

Dlaczego warto uczyć dzieci rysunku?

Paranoja

Jak sprawdzają się ekspresy marki Krups?

Czym jest burza? Jak powstaje i gdzie jest na żywo na mapie

Sprzątanie biur w Warszawie - adres, który trzeba znać

Nie nudź się w domu – posłuchaj najlepszych koncertów

Co ile ćwiczyć brzuch?

Historia zakładów bukmacherskich w Polsce

Agencja ochrony Warszawa: zadbaj o bezpieczeństwo na każdym poziomie

Kiedy warto skorzystać z zabiegów medycyny estetycznej?

Jak zaplanować oświetlenie salonu?

Zamawianie online

Buty dla dzieci - jak wybrać właściwą parę?

Gdzie sprawdzają się ogrodzenia grzebieniowe i dlaczego je wybrać?

Jak najlepiej ubezpieczyć dziecko na rok szkolny 2022/23?

Jaki prezent na Wielkanoc wybrać?

Jak zorganizować udany event na gokartach i jakie są koszty?

Pomoc drogowa na terenie Warszawy

Mieszkanie z rynku wtórnego czy pierwotnego?

Zamki i pałace na Morawach

Impreza Halloween w Warszawie już w tę sobotę

Jak uczyć się podczas studiów, by osiągać dobre wyniki?

Rozwiń swoje hobby - kurs rysunku w Warszawie

Petsitters - domy tymczasowe dla zwierząt domowych

Dobry psycholog rodzinny w Warszawie - profesjonalna pomoc w PsychoCare

Luksusowe wille w Konstancinie

Kiedy powinno się rozpocząć terapię DDA lub DDD?

Jak dbać o dobrą jakość lodowiska?

Muzyka, której szukasz

Rola gier w rozwoju dzieci

Automatyzacja procesów rozliczania czasu pracy dzięki biometrii

Loty w tunelu aerodynamicznym w Warszawie

Kiedy zdecydować się na meble na wymiar?

Komplet dresowy - jak nosić i z czym łączyć?

Bez wychodzenia z domu – gdzie w stolicy najlepiej zamówić burgera

Ręczne pranie kanapy czy profesjonalne czyszczenie – co wybrać?

Jaką umowę podpisać z wykonawcą usługi?

Pergole tarasowe - idealne rozwiązanie dla twojego domu

Kamizelka wraca na salony

Sale zabaw dla dzieci. Zabawa na sto dwa!

How to Build a Great Web & Mobile Marketplace

Problemy ze snem?

Kropelkowe nawadnianie ogrodów – co warto o nim wiedzieć?

Lokalne pozycjonowanie stron - dlaczego przedsiębiorcy powinni je stosować?

Komu powierzyć sprzątanie mieszkania Warszawa

Odżywki białkowe - wsparcie diety nie tylko dla sportowców

Najtańsze mieszkania w polskich miastach - ranking nieruchomości

Opieka nad bliskimi zmagającymi się z NTM

Kursy maturalne w Warszawie

Zabawki dla dzieci w każdym wieku

Przekąski na urodzinowe przyjęcie

Jaki ekran wybrać do kina samochodowego lub plenerowego?

Kontenery na wynajem – idealne rozwiązanie do wywozu gruzu i odpadów

Specjalny wysłannik donosi...

Niebo nad Polską pełne samolotów

Czym się charakteryzują lampy UV do wody?

Nie masz pomysłu co podarować siostrze pod choinkę ? Sprawdź te propozycje

Podłoga drewniana – idealna do każdego wnętrza

Wykorzystanie uprawnień budowlanych w małych i dużych przedsiębiorstwach

Ubezpieczenia w Warszawie dla posiadaczy samochodów osobowych – o czym warto pamiętać?

Bezpieczne Sylwestrowe Szaleństwo

Firma sprzątająca biura – czy sprawdzi się jako biznes?

Zmiany w Przepisach Podatkowych na Rok 2024: Co Musisz Wiedzieć

HPV a brodawki - co warto wiedzieć?

Podolog dla seniora - czy jest konieczny?

5 pomysłów na zabawę z psem

Jak bezproblemowo przeprowadzić remont mieszkania w bloku?

Torebki Monnari - listonoszki i shopperki na jesień 2021

Jaki sport warto uprawiać na wiosnę

Atrakcje w Jantarze

Zrezygnuj z tłuszczu, ale nie ze smaku – czym podkręcić smak niskotłuszczowych dań?

Dlaczego warto skorzystać z Bookero

Strategie zarządzania kapitałem w zakładach bukmacherskich

3 sukienki, które założysz do pracy i nie zaburzysz dress-code’u!

Podróż Polska-Szwajcaria Busem

Naprawa iphone

Joga w terenie. Jak przygotować się do praktyki w terenie?

Agencja eventowa w Warszawie? Wiemy, którą firmę wybrać

Który sklep jest najtańszy: Lidl czy Biedronka?

Co zrobić, żeby szybko zasnąć?

Pokaz mody przerwany przez zabójstwo

Umowa o pośrednictwo - do czego zobowiązuje i czy warto ją podpisać?

Na jaki kurs niemieckiego online warto się zapisać?

Alkoholowe inspiracje dla przyszłych par młodych

Luksusowe aranżacje: jak stylowo połączyć nowoczesne klamki drzwiowe z ekskluzywnym wystrojem wnętrza?

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Najsłodszy Festiwal Świata

Najsłodszy Festiwal Świata zagości w Warszawie
To będzie prawdziwy raj dla Łasuchów!

Liczne warsztaty, degustacje, pokazy kulinarne i to wszystko w najbardziej obłędnym słodkim klimacie

Będzie zawrót głowy, a endorfiny wskoczą na najwyższe poziomy.
W Krainie Słodkości znajdą się wypieki, ciasta, ciasteczka, pralinki, czekolady, makaroniki, desery i całe mnóstwo innych smakołyków od tradycyjnych przepisów, po najnowsze trendy w cukiernictwie.

Przez dwa dni, rozdawać będziemy w gratisie radość i dobre samopoczucie!

Jeśli chcesz dołączyć jako Wystawca do Najsłodszego Festiwalu Świata, napisz do nas festiwal@ulicozercy.com

PROGRAM FESTIWALU

7.12.2019 SOBOTA (11:00-20:00)

SCENA FESTIWALOWA

11:00 Otwarcie festiwalu

11:30 – 12:15 Arabika czy robusta, jasno czy ciemno palona? - jak dobrać kawę do różnych metod przenia kawy. Prowadzący Marcun Rusnarcztk.

- Różnice między arabiką i robustą - jak wpływa na smak kawy użycie tych kaw.
- Co się dzieje podczas palenia kawy - jak to wpływa na jej smak
- Jak dobrać kawę do różnych metod parzenia.

12:30 – 13:15 Energia do Kawy. Odkrywamy tajemnice kawy kuloodpornej z masłem. Prowadzący Przemek Filip
Zdrowa kawa, czyli nie zakwaszająca, energetyczna, wspomagająca metabolizm i smaczna! Dla dbających o dietę i sportowców... Dla każdego smakosza :) Podczas pokazu, uczestnicy dowiedzą się o właściwościach kawy kuloodpornej oraz sposobach jej przygotowania.

14:00 – 15:00 Czekolada. Deser idealny. Prowadzący Tomasz Deker (pokaz kulinarny)
Na Waszych oczach, Tomasz Deker wyczaruje niezwykłe desery z czekoladą w roli głównej.

16:00 – 17:00 Kawa i czekolada na talerzu. Prowadzący Krzysztof Klimaszewski (pokaz kulinarny).

Krzysztof Klimaszewski sięgnie po kawę i czekoladę, aby na Waszych oczach przygotować dwa dania w świątecznym klimacie. Zdradzimy Wam na nie przepisy, więc będziecie mogli powtórzy je w zaciszu domowym i zaskoczyć swoich najbliższych

17:30 – 18:15 Herbaciane pogadanki – kolory herbat. Prowadzący Piotr Mońka

STREFA WARSZTATOWA

12:30 – 14:30 Jak dobrać kawę do różnych metod parzenia - ćwiczenia praktyczne. Prowadzący Marcin Rusnarczyk

- Różnice w smaku między arabiką i robustą w praktyce - cupping kaw.
- Kiedy i jak zmielić kawę do konkretnych metod.
- wpływ jakości wody i jej temperatury na smak kawy.
- Użycie w praktyce różnych metod przelewowych.
- Na co zwracać uwagę przy zakupie i używaniu domowych ekspresów przelewowych.

15:00 – 16:00 Wykład o kolorach herbat i cupping różnych kolorów herbat, zaczynając od herbat zielonych japońskich, chińskich, następnie białych i żółtej, przez herbaty oolong i czarne, kończąc na czarnych i herbatach pu-erh. Prowadzący Piotr Mońka
Kolory herbat - Kolor herbaty mówi o stopniu przemian biochemicznych, które w kontrolowany sposób zachodzą (lub nie!) w liściach zerwanych z krzewu herbacianego (Cemellia sinsnsis). W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. Nie ma jednego sztywnego sposobu właściwego parzenia herbaty. Temperatura wody, ilość użytych liści i czas parzenia to główne czynniki wpływające na smak i aromat herbaty. Istnieje jednak znormalizowana metoda cuppingu, pozwalającego na sensoryczną analizę porównawczą podobnych gatunków herbat.

—————————————————————
8.12.2019 NIEDZIELA (11:00-20:00)

SCENA FESTIWALOWA

11:30-12:15 Energia do Kawy. Odkrywamy tajemnice kawy kuloodpornej z masłem. Prowadzący Przemek Filip
Zdrowa kawa, czyli nie zakwaszająca, energetyczna, wspomagająca metabolizm i smaczna! Dla dbających o dietę i sportowców... Dla każdego smakosza :) Podczas pokazu, uczestnicy dowiedzą się o właściwościach kawy kuloodpornej oraz sposobach jej przygotowania.

13:00-14:00 Kawa i czekolada na talerzu. Prowadzący Krzysztof Klimaszewski (pokaz kulinarny).

Krzysztof Klimaszewski sięgnie po kawę i czekoladę, aby na Waszych oczach przygotować dwa dania w świątecznym klimacie. Zdradzimy Wam na nie przepisy, więc będziecie mogli powtórzy je w zaciszu domowym i zaskoczyć swoich najbliższych

15:00-16:00 - Herbaciane pogadanki – kolory herbat. Prowadzący Piotr Mońka



STREFA WARSZTATOWA

12:00-13:00 Wykład o kolorach herbat i cupping różnych kolorów herbat, zaczynając od herbat zielonych japońskich, chińskich, następnie białych i żółtej, przez herbaty oolong i czarne, kończąc na czarnych i herbatach pu-erh. Prowadzący Piotr Mońka
Kolory herbat - Kolor herbaty mówi o stopniu przemian biochemicznych, które w kontrolowany sposób zachodzą (lub nie!) w liściach zerwanych z krzewu herbacianego (Cemellia sinsnsis). W zależności od miejsca uprawy, warunków klimatycznych i geologicznych, wysokości nad poziomem morza, pory zbiorów, rodzaju zbieranego liścia, metodzie obróbki, aż wreszcie sposobu zaparzenia, z jednej rośliny uzyskujemy bardzo bogatą paletę smaków i aromatów. Nie ma jednego sztywnego sposobu właściwego parzenia herbaty. Temperatura wody, ilość użytych liści i czas parzenia to główne czynniki wpływające na smak i aromat herbaty. Istnieje jednak znormalizowana metoda cuppingu, pozwalającego na sensoryczną analizę porównawczą podobnych gatunków herbat.

14:00 – 15:30 Warsztat - "Domowa kawiarnia wg Trenera Baristów Etno Cafe Karola Przesmyckiego"
opis warsztatu: #warsztatykawowe "Domowa kawiarnia wg Trenera Baristów Etno Cafe Karola Przesmyckiego" pozwolą przenieść smaki i aromaty znane z kawiarni do domu. Warsztaty to wstęp do uzyskania tytułu "domowego Baristy". Na spotkaniu wykorzystane zostaną sprzęty, które dostępne są w wielu miejscach, często zalegają na dnie kuchennej szafki, a dzięki wskazówkom od Trenera Baristów Karola Przesmyckiego nauczymy się odpowiednio ich używać i wydobywać pełnię kawowych aromatów. Przed nami kawiarka i drip. Do zobaczenia!
prowadzący: Karol Przesmycki, Trener Baristów Etno Cafe, od kilkunastu lat związany ze światem kawy. Człowiek, w którego żyłach płynie kawa. Niezwykle poważnie traktujący temat samej kawy, wykrzykując na każde jej zdrobnienie "Kawka to ptaszek". A z drugiej strony zarażający uśmiechem, życzliwością, a przede wszystkim kawową wiedzą.

20:00 Zakończenie festiwalu

 


Najsłodszy Festiwal Świata
7-8 grudnia
11:00-20:00

Centrum Praskie Koneser
Plac Konesera, 03-741 Praga, Warszawa

Kup Bilet - https://goout.net/pl/bilety/warszawski-festiwal-kawy-i-czekolady/oonf/

Adres

Warszawa, Plac Konesera

Termin

Od 2019-12-07 11:00:00, Do 2019-12-08 20:00:00

Zobacz na mapie

Reklama

Ciekawostki