• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nawłoć znany też jako mimoza, to roślina niesamowita. Jej niezwykłość opiera się na jej miododajności. Nektar nawłociowy, pozyskany z tej rośliny jest życiodajnym źródłem wartości niezbędnych człowiekowi w codziennym życiu i zdrowym funkcjonowaniu organizmu.

Nawłoć znany też jako mimoza, to roślina niesamowita. Jej niezwykłość opiera się na jej miododajności. Nektar nawłociowy, pozyskany z tej rośliny jest życiodajnym źródłem wartości niezbędnych człowiekowi w codziennym życiu i zdrowym funkcjonowaniu organizmu.

Słowo „życiodajny” użyte zostało nieprzypadkowo, ponieważ nasi europejscy przodkowie już w roku 1758 dokumentowali istnienie takiej rośliny a to co z niej pozyskiwali nazywali „Nektarem życia”. Ta stymulująca wyobraźnie nazwa oddaje niejako jej funkcję jaką w życiu każdego zdrowego człowieka, powinien pełnić owy nawłoć. Miód nawłociowy pozyskiwany jest z nektaru, ten zaś jest wynikiem kwitnięcia rośliny w okresie od lata aż do późnej jesieni. Subtelna ilość w postaci jeden łyżki dziennie wpływa zbawiennie na układ odpornościowy organizmu. Ponad to miód nawłociowy powinien znaleźć się w diecie cukrzyków, ciśnieniowców oraz osób cierpiących na miażdżycę, schorzeń układu oddechowego i moczowego. Częstym, problematycznym pytaniem jakie pojawia się w temacie miodów to czy miód jest powodem tycia, czy też nie. W Internecie znajdziemy na to pytanie mnóstwo odpowiedzi, często mijających się z prawdą. Miód Nawłociowy jako miód nie gorszy od tego z pochodzeniem pszczelim musi być stosowany prawidłowo, receptura na szczęście jest banalnie prosta. Prawidłowe spożycie to już jedna łyżka dziennie. Miód jest najnaturalniejszym dla człowieka cukrem, tak więc odpowiedź na wcześniejsze pytanie jest prosta. Jedna łyżka miodu stosowanego jako naturalny „antybiotyk” nie wpłynie znacząco na proces przyrostu tkanki tłuszczowej, więc lepiej zamienić cukier sztuczny czerpany ze słodyczy na ten zdrowy, bliski nam od tysięcy lat.

Miód nawłociowy świetnie wpływa na skórę twarzy, zapewnia jej gładkość i jędrność. Stosowany też jako dieta detoksowa, oczyszcza organizm. Dieta ta polega na uczynieniu miodu nawłociowego w mieszaninie z wodą, jedynym źródłem energii, energii całkowicie nieszkodliwej dla człowieka. Nawłoć niestety jest produktem niszowym i przy ogromie właściwości jakie ze sobą niesie jest znany jedynie nielicznym. Dzięki temu jednak, wolny jest od niezliczonej ilości mitów o nim i jego wizerunek nie został zmanipulowany przez wielkie kampanie marketingowe w celu sprzedania jego jak największej ilości oraz jak najmniejszym kosztem jak to miało miejsce w przypadku pogorszenia jakości wielu tradycyjnych miodów na rynku. Miód nawłociowy zatem jest doskonałą alternatywą dla tych tradycyjnych, często o właściwościach naginanych w celach sprzedażowych miodach pszczelich. Nawłoć jest również produktem, który doceni każda mama swoich ukochanych pociech. Ze względu na jego przyjemny, słodki smak oraz pobudzający zmysł zapach może stanowić kapitalną alternatywę dla dzieci lubiących odżywiać się niezdrowymi, pełnymi sztucznych cukrów słodyczami. Łakocie ze sklepu o często wątpliwym składzie mogą powodować wiele ostatnio zastraszająco „popularnych” chorób takich jak cukrzyca. Miód nawłociowy jest doskonałym źródłem energii bez zbędnych barwników, sztucznych cukrów i rakotwórczych substancji. Kanapka z miodem nawłociowym świetnie sprawdzi się na śniadanie, bądź drugie śniadanie i zaowocuje odpowiednią dawką energii potrzebnej w szkole czy na podwórku. Ponad to miód ten szybko się krystalizuje, więc stanowi idealne smarowidło na pieczywo. Warto również wspomnieć, że miód ten produkowany jest w okresach kiedy pszczoły przygotowują się do zimy i zaprzestają wytwarzania tego specyfiku, co czyni nawłoć świeższym w okresach jesienno-zimowych. Miód ten doskonale sprawdza się również w kuchni, stosowany do różnych potraw, zamienny z tak często i obficie stosowanym przez Polaków białym cukrem. Reasumując, w dobie sztucznej żywności warto w domowej spiżarce mieć choć jeden pewny swych naturalnych właściwości produkt. Miód nawłociowy jest doskonałym specyfikiem mogącym wspomóc organizm w walce z chorobami naturalnymi i postępującymi od dawna cywilizacyjnymi. Nasze zdrowie potrzebuje bliższej relacji z dobrodziejstwami natury.

 

Ciekawostki

Stoch nadal dominuje

Jak właściciel rozlicza wyjazd służbowy

Wybór wózka spacerowego dla niemowlaka

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Co, oprócz wynajmu samochodu, oferują wypożyczalnie aut w Warszawie?

Szukasz telefonu - postaw na Samsung Galaxy!

Gdzie wymienić stare wycofane banknoty?

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Choroby dziąseł. Jak je diagnozować i leczyć?

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

Najszybszy Internet – jaki wybrać?

Nie dajmy się jesiennej chandrze

Tak to miało być...

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Nie ma to jak zabawa!

Profesjonalne spodnie do ćwiczeń

Wakacje w Warszawie. Poznaj atrakcje dla całej rodziny

Jak zostać konserwatorem dzieł sztuki?

Zabawy i łamigłówki. W jakim wieku dać dziecku krzyżówkę?

Jaki rower wybrać?

Korzyści ze światłowodu w firmie

Kod promocyjny

Kurs języka angielskiego dla seniorów – zalety

Kogis zaprasza dzieci na obozy i kolonie

Komfort termiczny na poddaszu

Zasady picia alkoholu

Łazienkowska galeria sław

Weekend na Malcie

Przestrzeń eventowa dla organizacji zajęć

Totolotek – renomowane zakłady bukmacherskie z tradycją

Najlepsze marki wędkarskie w niskich cenach

Jak skutecznie uczyć się słownictwa w języku angielskim?

Graj legalnie!

Ceny mieszkań w Warszawie.

Jak z głową zaplanować koszt wyjazdu

To nie musi kosztować...

Najpiękniejsze kina świata

Profesjonalne pokazy fajerwerków na każdą uroczystość

Jak pożyczyć pieniądze przez internet?

Wesele jesienią? Czemu nie!

Hobby za kredyt, czyli skąd wziąć pieniądze na drogie pasje dziecka

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Jak zorganizować event w tanecznym stylu?

Saona, czyli raj w raju

Ogłoszenia usługi

Łazienka na topie

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Nie wolno lekceważyć wieczoru panieńskiego

Poradnik rodzica kolonijnego Maluszka

Jak obniżyć składkę OC o ponad 50%?

Nowoczesna rozrywka dla dzieci

Jak zorganizować niezapomniany wieczór kawalerski lub panieński?

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

Aqua aerobik – korzyści z ćwiczeń w wodzie!

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Boliwia wycieczki do Ameryki Południowej

Gdzie kupić suchy lód Warszawa

Bilet tramwajowy i autobusowy przez telefon – gdzie i jak go kupić?

Co kupić dziecku na urodziny?

Reforma edukacji

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Sezon grillowy czas zacząć!

Od czego zależy cena polisy na życie?

Legalni bukmacherzy w Polsce

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nawłoć znany też jako mimoza, to roślina niesamowita. Jej niezwykłość opiera się na jej miododajności. Nektar nawłociowy, pozyskany z tej rośliny jest życiodajnym źródłem wartości niezbędnych człowiekowi w codziennym życiu i zdrowym funkcjonowaniu organizmu.

Nawłoć znany też jako mimoza, to roślina niesamowita. Jej niezwykłość opiera się na jej miododajności. Nektar nawłociowy, pozyskany z tej rośliny jest życiodajnym źródłem wartości niezbędnych człowiekowi w codziennym życiu i zdrowym funkcjonowaniu organizmu.

Słowo „życiodajny” użyte zostało nieprzypadkowo, ponieważ nasi europejscy przodkowie już w roku 1758 dokumentowali istnienie takiej rośliny a to co z niej pozyskiwali nazywali „Nektarem życia”. Ta stymulująca wyobraźnie nazwa oddaje niejako jej funkcję jaką w życiu każdego zdrowego człowieka, powinien pełnić owy nawłoć. Miód nawłociowy pozyskiwany jest z nektaru, ten zaś jest wynikiem kwitnięcia rośliny w okresie od lata aż do późnej jesieni. Subtelna ilość w postaci jeden łyżki dziennie wpływa zbawiennie na układ odpornościowy organizmu. Ponad to miód nawłociowy powinien znaleźć się w diecie cukrzyków, ciśnieniowców oraz osób cierpiących na miażdżycę, schorzeń układu oddechowego i moczowego. Częstym, problematycznym pytaniem jakie pojawia się w temacie miodów to czy miód jest powodem tycia, czy też nie. W Internecie znajdziemy na to pytanie mnóstwo odpowiedzi, często mijających się z prawdą. Miód Nawłociowy jako miód nie gorszy od tego z pochodzeniem pszczelim musi być stosowany prawidłowo, receptura na szczęście jest banalnie prosta. Prawidłowe spożycie to już jedna łyżka dziennie. Miód jest najnaturalniejszym dla człowieka cukrem, tak więc odpowiedź na wcześniejsze pytanie jest prosta. Jedna łyżka miodu stosowanego jako naturalny „antybiotyk” nie wpłynie znacząco na proces przyrostu tkanki tłuszczowej, więc lepiej zamienić cukier sztuczny czerpany ze słodyczy na ten zdrowy, bliski nam od tysięcy lat.

Miód nawłociowy świetnie wpływa na skórę twarzy, zapewnia jej gładkość i jędrność. Stosowany też jako dieta detoksowa, oczyszcza organizm. Dieta ta polega na uczynieniu miodu nawłociowego w mieszaninie z wodą, jedynym źródłem energii, energii całkowicie nieszkodliwej dla człowieka. Nawłoć niestety jest produktem niszowym i przy ogromie właściwości jakie ze sobą niesie jest znany jedynie nielicznym. Dzięki temu jednak, wolny jest od niezliczonej ilości mitów o nim i jego wizerunek nie został zmanipulowany przez wielkie kampanie marketingowe w celu sprzedania jego jak największej ilości oraz jak najmniejszym kosztem jak to miało miejsce w przypadku pogorszenia jakości wielu tradycyjnych miodów na rynku. Miód nawłociowy zatem jest doskonałą alternatywą dla tych tradycyjnych, często o właściwościach naginanych w celach sprzedażowych miodach pszczelich. Nawłoć jest również produktem, który doceni każda mama swoich ukochanych pociech. Ze względu na jego przyjemny, słodki smak oraz pobudzający zmysł zapach może stanowić kapitalną alternatywę dla dzieci lubiących odżywiać się niezdrowymi, pełnymi sztucznych cukrów słodyczami. Łakocie ze sklepu o często wątpliwym składzie mogą powodować wiele ostatnio zastraszająco „popularnych” chorób takich jak cukrzyca. Miód nawłociowy jest doskonałym źródłem energii bez zbędnych barwników, sztucznych cukrów i rakotwórczych substancji. Kanapka z miodem nawłociowym świetnie sprawdzi się na śniadanie, bądź drugie śniadanie i zaowocuje odpowiednią dawką energii potrzebnej w szkole czy na podwórku. Ponad to miód ten szybko się krystalizuje, więc stanowi idealne smarowidło na pieczywo. Warto również wspomnieć, że miód ten produkowany jest w okresach kiedy pszczoły przygotowują się do zimy i zaprzestają wytwarzania tego specyfiku, co czyni nawłoć świeższym w okresach jesienno-zimowych. Miód ten doskonale sprawdza się również w kuchni, stosowany do różnych potraw, zamienny z tak często i obficie stosowanym przez Polaków białym cukrem. Reasumując, w dobie sztucznej żywności warto w domowej spiżarce mieć choć jeden pewny swych naturalnych właściwości produkt. Miód nawłociowy jest doskonałym specyfikiem mogącym wspomóc organizm w walce z chorobami naturalnymi i postępującymi od dawna cywilizacyjnymi. Nasze zdrowie potrzebuje bliższej relacji z dobrodziejstwami natury.

 

Reklama

Ciekawostki